luni, 6 februarie 2012

Dresdner Eierschecke: prajitura cu branza de vaci (quark) si crema de oua à la Dresda


In prajitura asta se pun si stafide (in rom), dar eu am renuntat la ele pentru ca d-ra kalua nu le agreeaza deloc. In reteta le voi scrie si fiecare stie daca le vrea sau nu.

Aluat
30g drojdie proaspata
150 ml lapte caldut
375 g faina alba
1 priza sare
50 g unt moale
50 g zahar
1 ou

Crema de oua
250 ml lapte
1 plic pentru budinca de vanilie
200 g unt moale
200 g zahar
5 oua

Crema de quark
750 g quark degresat
3 oua
150 g zahar

75 g stafide care se inmoaie in rom
unt pentru uns tava
pesmet pentru tapetat tava (eu am folosit facut din Zwieback; se poate face si din biscuiti, fursecuri, savoiardi)
40 g foite de migdale

Se face maiaua: intr-o craticioara se pune laptele si in el se faramiteaza drojdia. Se amesteca apoi toate ingredientele pentru aluat, inclusiv maiaua si se framanta ori cu mana, ori cu spiralele de la mixerul de mana, ori cu masina de bucatarie. Se lasa la crescut 45 minute, acoperit cu un prosop de bucatarie.
Pentru crema de oua se face prima data budinca: se iau 5 linguri din cei 250 ml lapte deoparte, se amesteca cu praful de budinca. Restul laptelui se fierbe, cand da in clocot se pune praful amestecat cu lapte, se mai lasa cam 1 minut pe foc, timp in care se amesteca bine. Se lasa la racit (nu trebuie sa fie chiar rece de tot pentru pasul urmator, important e sa nu mai fie calda).
Pentru crema de quark se amesteca quarkul cu zaharul si ouale.
O tava de aragaz se unge bine cu unt si se presara tot bine cu pesmet.
Aluatul crescut se mai framanta inca o data, scurt de tot, apoi se pune in tava si acolo se intinde cu sucitorul. Se ridica pana sus (adica se face si o margine din aluat). Se acopera cu un prosop de bucatarie si se mai lasa 15 minute la crescut.
Luam cratita cu crema de oua si punem cele 200 g de unt in ea si zaharul. Se bate cu mixerul 5 minute.
Cele 5 oua se despart: albusurile vin intr-un bol, galbenusurile in crema de vanilie. Albusurile se bat spuma, galbenusurile se incorporeaza in crema (cu mixerul). La sfarsit se adauga cremei si albusurile batute spuma. Pe aluat se pune crema de quark, se presara stafidele peste ea, apoi crema de oua. Se presara cu foite de migdale.
Se da la cuptorul preincalzit (180°C), pe sina a doua de jos, 40 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...