luni, 28 februarie 2011

Secretul mic al castelului: medalioane de porc cu ciuperci, Brie si sos de smantana


Nu ma intrebati de unde vine numele asta ca habar nu am, dar mi se pare simpatic tare. Mancare tare buna care se poate pregati dinainte si numai baga la cuptor inainte de a manca, deci foarte potrivita si pentru cand avem musafiri. Cui nu-i place branza Brie poate folosi un camembert mai neutru la gust sau, cum am facut eu pe o treime, un cascaval tot asa, mai fara personalitate (d-ra kalua nu sufera branzeturile mirositoare ☺).

Pentru 4 persoane
1 muschiulet mignon de porc (mai mare)
500 g ciuperci de cultura
250 g Brie
1 catel usturoi
200 ml frisca lichida neindulcita
1 cana vin alb sec
sare, piper
cimbru
maghiran
patrunjel verde
1 lingura ulei pentru prajit medalioanele

Fileul se taie in felii de ca. 1 cm, feliile se apasa cu podul palmei si se prajesc la foc repede pe ambele parti. Se sareaza si pipereaza si se pun pe fundul unei forme termorezistente.
Ciupercile se curata si se taie felii, apoi se prajesc in aceeasi tigaie in care a fost prajita carnea. Cand sunt gata se pun peste carne. Branza se taie felii si se pune peste ciuperci.
Usturoiul se toaca marunt, se caleste usor in aceeasi tigaie, apoi se toarna vinul si frisca lichida. Se lasa sa dea in clocot, apoi se adauga plantele tocate. Se mai lasa scurt pe foc, apoi se toarna peste tot in forma.
Se lasa sa traga cateva ore (sau peste noapte), asa iese cel mai bun (se poate sari peste pasul asta daca chiar nu este atata timp la dispozitie).
Se da 90 minute la cuptorul preincalzit (100°C).
Pentru montignaci recomand broccoli ca garnitura, pentru nemontignaci paine alba proaspata, daca se poate baguette. Si salata.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...