marți, 25 ianuarie 2011

Linte rosie cu praz


Se face foarte repede si usor, o garnitura de iarna care se potriveste si la carne, si la peste.

Pentru 4 persoane:
3 fire groase de praz
350 ml supa
200 g linte rosie
1 lingura ulei
4 linguri smantana
3 lingurite mustar de Dijon
cateva picaturi suc de lamaie
cateva picaturi sirop de agave
sare, piper

Partea alba a prazului se taie in felii subtiri, se spala, se scutura bine de apa, apoi se caleste in ulei. Se stinge cu supa si se lasa la inabusit, cu capacul pus pe oala/tigaie, 5 minute. Se adauga lintea, se lasa sa dea in clocot, se adauga celelalte ingrediente, se amesteca bine si se mai lasa pe foc mic pana lintea e fiarta (dar sa ramana al dente!).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...