vineri, 10 decembrie 2010

Pseudo-salata de boeuf montignaca


O salata pe care eu o fac de obicei cu carne de pui facuta la rotisor (fara piele), dar se poate face si cu carne fiarta din supa, resturi de fripturi. Maioneza o fac eu si o indoi cu iaurt, ca sa nu fie asa grasa.

Pentru maioneza
1 galbenus
ca. 100 ml ulei
sare, piper
suc de lamaie
1 lingurita mustar de Dijon
iaurt, cel putin 200 g

Pentru salata
ca. 500 g carne fiarta sau resturi de friptura sau pui la rotisor
1 gulie marisoara
mazare congelata
2-3 castraveti murati (depinde de marime)
naut fiert, 1 conserva
facultativ: ciuperci din conserva
1 lingurita ulei

Se face maioneza: se bate galbenusul crud, se tot adauga, putin cate putin, ulei, se bate pana se incorporeaza uleiul, iar se adauga putin si tot asa. La urma se incorporeaza si mustarul, sucul de lamaie, se sareaza si pipereaza bine. Se adauga si iaurtul, se amesteca bine.
Carnea si castravetii murati se taie in bucatele mici, se pun la maioneza. Nautul si ciupercile la fel. Gulia se curata si se taie in bucatele mici. Intr-o tigaie se infierbanta uleiul si se pun bucatelele de gulie in el. Dupa vreun minut se stinge cu putina apa, se pune si mazarea congelata in tigaie, apoi se acopera cu un capac. Se lasa cateva minute, pana se inmoaie ceva si gulia, si mazarea, apoi se scurge de apa si se adauga la salata. Se amesteca totul bine, se mai potriveste o data de gust cu sare si piper si gata-i!
Pentru culoare si impresie artistica puteti presara si niste seminte de rodie pe deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...