vineri, 15 octombrie 2010

Tort de dovlecei, dovlecei gratinati

Nici nu stiu cum sa-i spun mancarii asteai, se poate consuma ca atare sau ca garnitura.
Ca garnitura arata mai bine daca e facuta in forme mici si se pune cate una pe farfurie.

800 g - 1 kg dovlecei
3 oua
1 ceapa
2 linguri ulei (de masline am folosit eu)
2 linguri cu varf parmezan proaspat ras (sau grana)
2 linguri rase faina de naut (sau pesmet pentru nemontignaci)
sare, piper

Dovleceii se spala si se taie in felii foarte subtiri (iar trebuie sa va spun ca merge de minune cu taietoarea Borner ☺). Ceapa se curata si toaca marunt, apoi se caleste intr-o tigaie mare in ulei. Se adauga feliile de dovlecei, dar se lasa numai putin, nu trebuie sa se inmoaie de tot.Se sareaza usor si se pun intr-un bol, unde se amesteca cu celelalte ingrediente. Se pune amestecul intr-o forma termorezistenta unsa cu ulei sau unt si se da la cuptorul preincalzit (180°C) 40-50 minute, pana cand suprafata prinde o culoare aurie-maronie frumoasa. Daca folositi forme mici, astea sunt gata mai repede, dupa 25-30 minute. Se rastoarna pe o farfurie si se serveste.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...