luni, 13 septembrie 2010

Pappardelle cu sos de dovleac

Mancarea asta m-a surprins intr-un mod foarte placut, chiar daca nu arata grozav.

Pentru 2-3 portii
250 g paste late proaspete sau 180 g pappardelle uscate
1 dovleac Hokkaido
50 g parmezan (sau Grana)
30 g seminte fistic (pot fi si sarate), eu am folosit de-alea maruntite
facultativ: un ardei iute rosu
sucul de la 1 portocala
sucul de la 1/2 lamaie
1 ramura menta
4 linguri ulei de masline
sare, piper

Dovleacul se curata de coaja si seminte si se taie in bucatele. Cam 1/3 se pune deoparte.
Intr-o tigaie mare se infierbanta 2 linguri de ulei, se adauga bucatelele de dovleac (cele 2/3), 3 linguri de apa si sucul de portocala si se lasa pe foc pana dovleacul e facut (e moale). La sfarsit se face o pasta din tot, la care se adauga sare, piper si sucul de lamaie.
Restul de ulei se infierbanta si el intr-o tigaie si se prajesc in el restul de bucatele de dovleac. Se adauga semintele de fistic si ardeiul iute (asta curatat de seminte si taiat in bucatele mici).
Pastele se fierb al dente, se amesteca cu sosul si bucatelele de dovleac, se presara cu parmezan si menta tocata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...