duminică, 11 iulie 2010

Salata de broccoli sau romanesco cu telemea (sau feta)



500 g broccoli sau romanesco
200-250 g telemea sau feta
1 ceapa rosie (eu am folosit o ceapa rosie verde)
1 ardei gras sau kapia rosu
1 lingura otet balsamico (sau 2, cui ii place putin mai acru)
1 lingura ulei masline
sare, piper

Se curata broccoli sau romanesco (taina: tulpina n-o aruncati, ci o curatati de coaja si o taiati in bucatele mici, gustul ei este asemanator cu cel de gulie) si-l fierbeti sau faceti la abur 3 minute (ca sa ramana al dente). Din apa in care a fiert pastrati cam 4 linguri si-o amestecati cu otetul, uleiul, sarea si piperul.
Ceapa se taie rondele subtiri, ardeiul si telemeaua (feta) in cuburi mici. Se amesteca totul.
Se pot adauga si niste rosii. Sau rosii in loc de ardei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...