duminică, 9 mai 2010

Homar Newburg cu paste late


Saptamana asta chiar ca am gatit numai animale de-ale marii: scoici carbonara (aveam niste bacon prin frigider si trebuia consumat, sper sa nu citeasca vreun italian pe-aici si sa ma caute sa ma-mpuste, spunand ca nu se face asa ceva :) ; noua chiar ne-a placut ce-a iesit), inca o data mancarea braziliana cu fructe de mare, dar facuta cu lapte de cocos, cod in manta de seminte amestecate, creveti marinati, iar aseara homarul asta. Domnului meu ii place homarul ori gol, ori cu paste late. Cateodata e un purist, ii doreste (la paste) doar infierbantati in ceva unt.
Mie sosul asta mi se pare unul dintre cele mai bune la homar.Poza nu reda mare lucru. Daca vreti sa arate mai frumos pe farfurie, lasati macar o bucata de homar (bine arata alea de la "gheare") nedata prin sos, ar fi o pata de culoare.



2 homari fierti
2 linguri unt
200 ml frisca lichida neindulcita
75 ml sherry sec
1 lingura coniac
1 priza curcuma
3 linguri smantana groasa (crème fraiche)
2 galbenusuri
250 g paste late (eu am folosit pappardelle)
sare, piper
2 picaturi tabasco (eu am folosit chipotle)

Homarii se curata (asta-i sarcina domnului kalua. N-are el multe de facut la bucatarie, asta este una, el e responsabil si cu curatatul sparanghelului si al crevetilor, cam astea-s activitatile lui gastronomice), iar carnea se taie in bucatele. Intr-o tigaie se incalzeste untul, se pun bucatile de homar in el si se lasa acolo 2-3 minute. Se adauga frisca, sherry, coniacul, se asteapta pana da in foc. Se scot bucatile de homar (se tin la cald intr-un bol acoperit) si in sos se presara curcuma. Se lasa la redus, la foc mediu, pana isi pierde cam jumatate din volum.
Pastele se fierb al dente, se scurg de apa (nu se clatesc cu apa!) si se amesteca imediat cu o lingura din smantana groasa. Se sareaza, pipereaza, toarna tabasco peste ele.
Galbenusurile se amesteca cu restul de smatana groasa. Se ia tigaia cu sos de pe foc, se amesteca galbenusele cu sosul din tigaie, se pun si bucatile de homar in sos.
Ca intotdeauna la paste se incalzesc farfuriile, se pun pastele in ele si pe deasupra sosul.

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...