joi, 24 septembrie 2009


Placintuta cu legume si telemea

200 g faina de naut
1 plic drojdie uscata (7 g)
400 g apa calie
4 lingurite sos Tamari (se poate insa si fara)
400 g telemea (taiata cubulete sau pisata cu o furculita)
1 ceapa tocata marunt
1 dovlecel mijlociu taiat in fasii subtiri sau bastonase
1 ardei gras sau kapia mare (daca se poate rosu) taiat in patratele
sare, piper, plante dupa gust

Se amesteca drojdia cu sosul de soia, apa si faina si se lasa macar 15 minute la un loc caldut. Se pun celelalte ingrediente, se amesteca.
Se acopera o tava de aragaz cu hartie de copt si aceasta se umezeste usor (cu mainile). Se toarna aluatul in ea si se da la cuptorul preincalzit (180°C) ca. 40 minute. Cu cat puneti mai multe legume in aluat, cu atat dureaza mai mult coptul.

2 comentarii:

  1. Mammaaa mia !!!!
    Am ramas blocata la placintuta asta,arata demential ,pfoaaa ...ce mi-ai facut acum ?
    Ma aprovizionez curand cu faina de naut si trec la treaba ca nu se mai poate
    Aluatul va iesi...lichid,nu????

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca-ti place.
    Da, aluatul este subtire tare.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...